Ik weet eigenlijk niet wat ik lekkerder vind, gekookte of gebakken asperges. Dit recept voor gebakken asperges is een heerlijk bijgerecht voor vlees, maar ook als. Asperges koken is helemaal niet zo moeilijk. Het belangrijkste is om de witte asperges goed te schillen en ze niet te lang te koken. Je kunt er het beste met een mes. Recept en tekst uit het boek zonde en Berouw van Marion pauw en Tom Kellerhuis.

asperges recept maak ik alles tegelijk klaar en duurt het op het schillen na ongeveer 10 minuten, matthijs echter, kan niets tegelijk en moet bovenstaande volgorde aanhouden. Opdienen zoals op de foto, gegarneerd met een lekkere dikke plak ham (of een paar dunne plakjes). Terug naar het weekmenu.

Als het klaar is zet je het vuur laag of uit, later kan je het weer niet even warmen voor het opdienen. Pak een bak, een dunschiller, een muziekje erbij en schil de asperges. Das altijd een vervelend werkje en als je slordig bent dan wordt het flossen. Ik schil ze daarom altijd twee keer. De kontjes kan je er beter afknakken, centimeter of 2. Het koken van asperges moet niet te lang, als je er met een vorkje doorheen kan prikken dan zijn ze wat mij betreft goed maar het is ook een kwestie van smaak. Controleer vanaf een minuut of 5 koken hoe ze zijn. Als de asperges koken, (net onder water) dan kan je het optionele ei opzetten. Ik heb zon prikker waar je de luchtruimte van een ei mee lek kan prikken, ze barsten dan niet als je het ei in kokend water doet. Het voordeel is dat je heel goed de hardheid kan klokken. Voor asperges doe ik ze 7 minuten en 30 seconden.

asperges recept

Gebakken asperges recept - recepten van eruit Allrecipes


Asperges met champignons, asperges met saus van champignons en plak ham. Het fijne van asperges is dat je ze op veel manieren kan klaarmaken en in het seizoen eet ik ze elke week. Na het koken het kookvocht bewaren en daar maak ik soep van voor de lunch van morgen. Aspergesoep is ook een feestje maar dat komt later. Ingrediënten 500 gram asperges of 8 middelgrote asperges 9 khd 57 kcal 3,0 eiw 0,0 vet half doosje champignons 0,5 khd 22,5 kcal 2,9 eiw 0,6 vet 50 ml room (scheut) 1,5 khd 167 kcal 1,0 eiw 17,5 vet half maggi bouillon blokje 0,5 khd 4,5 kcal. Totaal: 13,7 khd 381/461 kcal 25,1/32,4 eiw 23,9/29,7 vet. Bereiden, maak de champignons schoon en snij ze in kleine stukjes, ik vind kleine blokjes het lekkerst. Doe ze samen met wat ghee, olie of roomboter in een pannetje en bak ze tot ze gaar zijn. Vervolgens doe je de room, het maggi blokje en wat peper in het pannetje en roer je het op een laag vuur door elkaar.

Gebakken asperges recept


Recept - tagliatelle met asperges en Parmaham - allerhande. Find this Pin and more on aspergerecepten by henkstroomer. Tagliatelle met asperges en Parmaham Tagliatelle with Asparagus and Parma ham. Van april tot en met juni mogen we eindelijk weer lekker van het witte goud genieten, dan groeien de asperges weer! Zoveel mensen vinden het lekker, maar zoveel mensen laten deze heerlijke, gezonde groenten toch liggen omdat ze niet precies weten hoe ze het moeten bereiden. Daarom bij dezen het makkelijkste, klassieke aspergerecept, zodat. 8x asperges recept bereiden, koken en grillen.

asperges recept

Eind juni loopt het alweer op zn einde.

1 kg aardappels, zout en peper, 800 gr asperges, 1 el boter, scheutje melk, 1 mespunt nootmuskaat, 1 el dille, 2 gerookte sportuurwerk zalmfilets. 250 gr ongezouten roomboter. Asperges : maak ze op de klassieke manier, doe ze in aspergesoep, salade of hartige taart. Het seizoen is kort, haal alles eruit wat erin zit en maak die recepten. Asperges a la Flamande. Asperges a la Flamande koken, een lekker, zeer traditioneel recept. Met witte hollandse asperges, eieren, kruiden en een botersausje.

Asperges, in Folie recept

Tortellini met gedroogde ham groene asperges en de bloeddruk risotto met groene asperges pecorino. Vervang de groene asperges bijvoorbeeld eens door er kort gekookte witte asperges met zalm door te roeren. Op de foto is deze zalmtaart nog gevuld met schorseneren maar tijdens het aspergeseizoen is het witte goud er ook geweldig door;-) zalmtaart. En hier de voorjaarssalade met bulgur groene asperges waarmee ik nu in het magazine Proef de lente sta. Groene asperges met een gepocheerd ei kan ik ook nooit laten staan. Ook heerlijk met een plakje geroosterd brood eronder. Ik hoop dat je hiermee op weg kan. Wacht in ieder geval niet te lang met het eten van asperges aangezien het officiële aspergeseizoen maar van korte duur.

asperges recept

Asperges koken hoe en hoelang

Recept groene asperges met citroenricotta op brood. Vis is ook erg lekker in combinatie met asperges. Zo eet ik deze groente graag samen met rivierkreeftjes. Een leuk voorgerechtje maar als je een grotere blijdorp portie maakt ook erg geschikt voor de lunch. Asperge salade met rivierkreeftjes. Asperges doen het ook altijd goed door de risotto of pasta. Check out deze twee recepten.

Zo lekker en met niet al teveel sausjes ook nog eens gezond;-) I love het asperge seizoen. Als eerste natuurlijk dé asperge klassieker die je elk seizoen toch wel een keer of twee moet eten. Deze asperges worden gekookt en gegeten met goede kwaliteit gekookte ham, nieuwe aardappelen en een sausje van harde boter, eieren en een beetje nootmuskaat. Mmm het water loopt me nu al in de mond. Bekijk hier het volledige recept. Gegrilde asperges zijn ook erg lekker op geroosterd brood. Met een laagje citroenricotta bijvoorbeeld. Niet verkeerd voor de lunch, toch?

Asperges met champignons

Wellicht heb je vlak voor de pasen al de eerste asperges gespot en misschien zelfs al gegeten maar vandaag 9 april is de officiële opening van het Nationale aspergeseizoen. Afgelopen jaar vond deze plaats in Grand Hotel huis ter duin en daar was ik bij paard aanwezig. Je leest er hier alles over. Dit jaar staat mijn favoriete asperge gerecht in het magazine Proef de lente van het Nederlandse Aspergecentrum;-) Trots! Heb je inmiddels ook zin gekregen in asperges oftewel het witte goud? Bekijk dan deze 8x asperge recepten. Hier vertel ik hoe de asperges te bereiden, koken of eventueel grillen.

Asperges recept
Rated 4/5 based on 682 reviews